Jazyky

Lachtan ušatý

popis

Největší druh lachtana. V období říje vyhledává společná shromaždiště na skalnatých pobřežích, kde samci svádějí souboje o teritoria. Po skončení rozmnožování vyplouvá za potravou daleko na moře. Areál rozšíření zahrnuje Tichý oceán od pobřeží Ruska a Japonska přes Aljašku po jižní Kalifornii. O exponátu: Vystavený lachtan pochází ze zoo v Hamburku, exponát vytvořil J. Štrof.

instituce / organizační jednotka
Národní muzeum - Přírodovědecké muzeum
podsbírka
Zoologická sbírka
typ sbírky
Zoologické sbírky
alternativní název
Eumetopias jubatus
lokalita/místo vzniku
Německo, Hamburk
rozměry/velikost
Výška: 107 cm, Délka: 130 cm, Hloubka 63 cm
materiál
Dermoplastický preparát
technika
Preparace
inventární číslo
P6V009861

podobné předměty